Salı, Aralık 2

Yolumuz Aynı



İki tane sistem adamı. İki tane güzel adam. İki tane başarılı adam. Aralarında ilginç bir bağ var. Kariyerlerinin bazı dönemlerinde birbirleriyle karşılaştılar ve kritik maçlar yaptılar.

2009-2010 sezonu. Spor Toto 2.Lig'de play off finali. Hamza Hamzaoğlu'nun çalıştırdığı Eyüpspor ile Mustafa Reşit Akçay'ın çalıştırdığı Tavşanlı Liniyitspor finalde karşılaştı. İki kulüp için de kader maçıydı. Belki de uzun bir müddet böyle bir fırsat yakalamaları mümkün olmayacaktı. Kazanan Tavşanlı Linyitspor oldu ve 1.Lig'e yükseldi.

Bir sezon sonra, Akçay takımının başında kaldı. Hamzaoğlu ise önce Denizlispor'da başladı. Sonra Akhisar'da sezonu tamamladı. Akhisar son maçta aldığı bir puanla ligde kaldı. Tavşanlı Linyitspor da son maçta aldığı 1 puanla play-off'a kaldı. Son maç dediğimiz; 3-3 sona eren Tavşanlı - Akhisar karşılaşması... İki ilçe takımının başarılı sezonu...

2013-14 sezonunda Akçay Trabzonspor'da, Hamzaoğlu ise yine Akhisar'daydı. İkinci yarıda oynanan maçta Hamzaoğlu'nun takımı 4-2 kazandı. Bu karşılaşma Akçay'ın Trabzonspor'un başında çıktığı son resmi maç oldu. Hamzaoğlu, bir şekilde Akçay'ı yoldan çıkardı belki de...

Şimdi Hamzaoğlu Galatasaray ile imzaladı. Akçay ise Hamzaoğlu'nun mirası olan Akhisar'ı devraldı. Zaten Akhisar'a Hamzaoğlu'ndan sonra gelecek en uygun hocaydı. Bu hafta, Hamzaoğlu'nun Galatasaray'da oynayacağı ilk lig maçında karşısında Akhisar Belediyespor ve Akçay olacak.

Bu adamların yollarının bu kadar kritik anlarda kesişmesi oldukça doğal. Çünkü aslında aynı yoldan gidiyorlar. İnşallah ikisi de başarılı olur.

Hiç yorum yok: