Pazar, Eylül 25

Gönüllerin Şampiyonu



Bu blogun atçısı Peralta, artık buralara çok fazla uğramıyor. Bize zehri saldı, kendisi kayıplara karıştı. Biz de işin uleması olmadık ama ufak ufak takipteyiz. Koyu renkli atların içindeki Graystorm gibi takılıyoruz. 

Çok eskiden gündemin daha içindeydi bu yarışlar sanki. Emin değilim ama galiba daha çok ilgileneni vardı. Şimdilerde bu olaylar kimsenin ilgisini çekmiyor. Hayvan, triple crown yapacaktı, kıyısından döndü ama pek de olay olmadı.

Bu triple crown, aynı sene içinde Tay Deneme Koşusu'nu, Gazi Koşusu'nu ve Ankara Koşusu'nu kazanan için geçerli bir hadise. Türk atçılık tarihinde bunu sadece 8 at başarabildi. Geçen sezon hayata veda eden Bold Pilot bunlardan biriydi. Grand Ekinoks ise sonuncusu. Diğer 6 atı  (Sadettin, Minimo, Karayel, I.Seren, Uğurtay, Hafız) ben de pek bilmiyorum ama son ikisini izleme, uzaktan tanıma fırsatımız oldu. 

Graystorm ilk ikisini kazanmıştı. 17 sene sonra bir tarihe tanıklık edecektik. Ama olmadı. Çok yaklaşmıştı oysa. Yarışın sonuna kadar şansı devam ediyordu. Çok da iyi yarıştı. Ama Victory is Ours; Halis Karataş etkisiyle yarışı kazandı. 

Ama yarın sonrası okuduğum dinlediğim, bu işin meraklıları Graystorm övgüsüne devam ediyor. Haklı olabilirler. 1600'de kazandı, 2400'de kazandı, 2800'ü de sonuna kadar getirdi. Ayrı bir meziyet var. Dışarıdan bakınca da oldukça güzel bir at. Rengiyle, duruşuyla fark yaratıyor.

Hiç yorum yok: