Salı, Temmuz 11

Despacito İle Mesaj Veren Toplum


"Despacito'yu duyunca dans eden kız" Türkiye'yi salladı. Çok hoş video zaten, tartışmam. Güzel şeyler bunlar. Fakat biz toplum olarak nasıl oluyor da kendimizi bu kadar dünyanın merkezinde görüyoruz ve çevremizdeki herkese mesaj vermeye kasıyoruz anlamıyorum. Bu video üzerinden bile Türk toplumuna mesaj veren, analiz yapan, bizim ne kadar mutsuz bir toplum toplum olduğumuza işaret eden, yurt dışına özenen insanlar çıktı. Fırsat bulunca kaçırmıyorlar.

Artık yeter. İzlediğimiz videodaki kız Niana Guerrero. Filipinli. Gayet ünlüler. Baya popülerler. Bu tarz videolar çekiyorlar. Hoş bir şey tabi ama tamamen doğaçlama değil yani. Youtube hesabındaki her video binlerce kez izleniyor. Instagram'da 1.7 milyon kişi takip ediyor. Twitter takipçi sayısı biraz düşük; 96.000! Asıl mecrası Facebook, 4.5 milyona kadar insan oradan takip ediyor. Videonun arkasındaki ses Ranz Kyle da, abisi, hemen hemen aynı rakamlara sahip. Bazıları babası sanmış ve videoyu izledikten sonra çocuk yapmak istemiş. Kardeşlik ilişkilerine değer verirseniz de olur yani.

Kısacası insanların işi bu. Aynı zamanda abi kardeş eğleniyorlar, belki para da kazanıyorlardır. Biz de izledik, mutlu olduk, sevdik. Bu kadar!

Ama daha fazlasına da gerek yok be abi... Son dönemde (son dönem dediğimiz de 5 yılı vardır), kimin yönettiği belli olmayan dandik çok takipçili popüler Twitter ve Facebook hesapları bizi iyice vasatlaştırdı. Vasatın karşısındaki vasatlık olarak, körler sağırlar birbirini ağırlıyor ülkede. 

Bu arada Despacito da Youtube'da 2.463.335.173 defa izlenmiş durumda. Türkiye'de o kadar popüler olmadı. Yine de yaz uzun, belli olmaz. Bugün bu video ile bize akıl vermeye çalışanların yanında MTV'yi açıp Despacito dinlesek, bu sefer de genel kültür düzeyimizi yargılarlar. Bu da böyle bir çelişki işte...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

MTV'YE POST-MODERN PORNO YAKISTIRMASI YAPARSAN YARGILANIRSIN TABI.